Dorești să te implici în protejarea mediului înconjurător? Cu o mică schimbare, gândire creativă și câteva produse inteligente de la Brabantia poți să transformi uscarea rufelor și chiar și viața ta într-un proces de ecologizare și, de asemenea, să economisești bani. Descoperă câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor.

1. Păstrează hainele curate- Spălarea hainelor implică costul apei și al energiei electrice. Spală mai puțin: folosește deodorant și parfum înainte să te îmbraci. Și, când ajungi acasă, aerisește-ți echipamentul de lucru.

2. Economisește- Atunci când economisești energie electrică, nu faci doar un bine planetei, dar salvezi și bani. Deci ai două motive bune să începi să usuci rufele pe sârmă.

3. Coșuri de rufe mai mari- Unele studii arată că cel mai frecvent impuls care duce la spălarea rufelor este un coș de rufe plin. Atunci când vrei să speli mai rar, un coș de rufe mai mare este răspunsul.

4. Aer proaspăt- Pentru a împrospăta rapid hainele, doar agață-le la aer proaspăt pentru o oră sau două.

5. Nu exagera cantitatea de detergent- Prea mult detergent reduce eficiența mașinii de spălat și duce la eliminarea a și mai multor materiale "nesănătoase" pentru ecosistem.

6. Spală mai rar- Se spune că spălarea blugilor odată la două săptămâni, și nu zilnic sau săptămânal, este de ajuns. De ce să nu încerci?

7. Spală mai mult deodată- Chiar și mașinile de spălat cu un consum de energie foarte mic folosesc multă apă în timpul spălării. Așteaptă până aduni cantitatea de rufe necesară pentru a umple complet mașina de spălat și astfel vei economisi.

8. Îmbunătățește- Cauți o mașină nouă de spălat? Cumpărând un model de mașină de spălat cu consum de energie redus, poți salva energie, apă și bani.

9. Usucă de sus în jos- Când agăți pantalonii cu partea de sus în jos și îi prinzi de bata picioarelor reduci mototolirea acestora. Agață rufele imediat după spălare. Gravitatea va întinde majoritatea cutelor.

10. Uscare inteligentă- Dacă agăți hainele folosind umerașe poți dubla cantitatea de haine care va încăpea pe sârmă. Mai mult, majoritatea cămășilor pot fi puse direct în dulap după ce se usucă.

11. Economisește fără să calci- Soarele și vântul fac o treabă minunată în eliminarea cutelor din haine. De asemenea, scutură hainele bine înainte de a le întinde pe sârmă și vei atenua apariția cutelor.

12. Aroma dragostei- Nu există un parfum mai plăcut al hainelor decât combinația încântătoare dintre prospețimea aerului și căldura soarelui. Și nici măcar nu trebuie să adaugi parfumuri sofisticate în mașina de spălat pentru a obține acest miros.

13. Scapă de uscătorul electric- Ținând hainele departe de uscătorul electric te bucuri mai mult de ele, reduci consumul de energie și costurile. Doar nu întinde haine închise la culoare în lumina soarelui pentru că își vor pierde din intensitatea culorii.

14. Sârme curate- Înainte de a întinde hainele proaspăt spălate, curăță sârmele cu o lavetă umedă. Sau alege o husă protectoare pentru uscătorul tău de rufe din grădină.

15. Alege uscătorul perfect- Cea mai bună metodă pentru a încuraja uscarea hainelor în interior este să investești în cel mai mare uscător pentru care ai loc. Uscătorul de rufe Tower îți oferă o suprafață de uscare de 23 de metri și ocupă doar 1 metru pătrat.

16. Folosește cârlige- Pentru straturile duble de material îndoit este nevoie de o perioadă mai lungă de uscare și vei descoperi linii de pliere odată ce rufele s-au uscat. Cârligele de rufe sunt cea mai bună variantă.

Brabantia iubește planeta la fel de mult ca și tine. De aceea, ei proiectează produse pentru a face lumea mult mai frumoasă astăzi și pentru generațiile viitoare. Pentru că acestea sunt elegante, bine făcute și confecționate din materiale reciclabile, le vei folosi cu drag cât de mult timp vrei fără să te simți vinovat atunci când vrei să renunți la ele. Cât de frumos sună asta? Este simplu să te implici în protejarea mediului înconjurător. Schimbarea vine din tine!