Culori în bucătărie: accesorii de efect

Bucătăriile au evoluat foarte mult în timp și mai ales în...spațiu. Dacă înainte bucătăriile erau proiectate ca un spațiu micuț, în care încăpeau maximum un aragaz, un frigider, o chiuvetă și un mic colțișor pentru luat masa, situația s-a schimbat odată cu clădirile moderne.

Bucătăria a devenit o cameră la fel de importantă ca dormitorul, de exemplu. Conceptul de open-space care transformă bucătăria, locul de luat masa și livingul într-o singură încăpere foarte mare a oferit bucătăriei un statut principal în casă. Investim timp și bani în amenajarea acesteia și fiecare mic detaliu contează pentru că, la urma urmei, bucătăria ne definește modul de viață. Dacă înainte totul era despre practicabilitatea unei bucătării, acum vorbim despre culori în bucătărie, tipuri de lemn, accesorii moderne din inox, electrocasnice de ultimă generație, decorațiuni rustice, vintage sau pop art.

Există atât de multe combinații de culori în bucătărie încât este foarte greu să te decizi care este paleta de culori perfectă pentru bucătăria ta. Dacă ești la început cu amenajarea bucătăriei sau redecorezi, îți lăsăm aici 7 palete de culori în bucătărie pentru inspirație. Culorile pereților, mobila, blatul de bucătărie, podeaua și electrocasnicele trebuie să se încadreze în stilul și paleta cromatică alese. După ce toate acestea au fost aranjate, adaugă accesorii colorate care să întregească conceptul bucătăriei.

Culori în bucătărie:

- nuanțe puternice: galben, roșu, verde, nuanțe de albastru, roz;

- culori neutre: negru, alb.

Acum tot ce trebuie să faci este să îți lași imaginația să zboare și să faci combinațiile cromatice care te fac să zâmbești.

Preferatele noastre sunt accesoriile în nuanțe de albastru, în special cele mint: se potrivesc în multe aranjamente cromatice.