3 idei inedite pentru aranjarea mesei de Crăciun

Cum ne place cel mai mult să sărbătorim Crăciunul? Împreună cu cei dragi, în jurul mesei îmbelșugate, cu voie bună și seninătate. Crăciunul este un motiv de sărbătoare pentru toată lumea, de la mic la mare, este momentul care ne aduce împreună și ne luminează sufletele. Mesele de Crăciun în familie sunt pregătite cu drag de gospodine, de la preparatele delicioase și până la cel mai mic detaliu de pe masă. Aranjarea mesei de Crăciun devine preocuparea principală înainte ca toată familia să se adune în jurul ei. Pentru aranjarea mesei de Crăciun ai nevoie de multă imaginație, elemente specifice acestei sărbători, veselă, tacâmuri, pahare și decorațiuni care să creeze împreună un tablou de iarnă. O masă festivă diferă de o cină normală din fiecare zi prin multitudinea elementelor și prin aranjarea lor.

Uneori, tindem să acordăm mai multă importanță preparatelor pe care le așezăm pe masă decât modului în care aranjăm masa. Este masa de Crăciun, una dintre mesele festive din an în care decorațiunile specifice acestei sărbători ar trebui să predomine. Dacă până acum nu ai acordat atenția cuvenită acestui aspect, este timpul ca anul acesta să faci o schimbare și să te ocupi serios de aranjarea mesei de Crăciun. Care dintre cele 3 idei se potrivește cel mai bine la tine acasă?

 

Clasic - roșu și auriu

Combinația de culori roșu și auriu este preferata Crăciunului. Pentru aranjarea mesei în acest stil, ai nevoie de o față de masă ivory care să acopere toată masa. Completează cu suporturi pentru farfurii bej. Clasicele șervețele de hârtie sunt înlocuite cu șervete textile roșii, care contrastează cu fața de masă și suporturile de farfurii.

Așază șervetele între farfuria pentru antreu și cea pentru felul principal. Setul de veselă este esențial să fie decorat cu auriu. Pentru că niciodată nu este prea mult auriu, puteți alege un set de tacâmuri tot aurii sau un set de tacâmuri fine din inox. Ultima tușă de auriu o dau paharele de vin.

Decorațiunile pe care le așezi pe masă, fie că vrei să creezi un singur centru de interes sau mai multe insule, țin doar de imaginația ta. De exemplu, poți opta pentru câteva sfeșnice simple tot în nuanțe de auriu și lumânări roșii. În jurul acestora poți crea mici aranjamente cu crenguțe de brad, conuri, ilex, folosind spray auriu.

 

Aranjarea mesei de Crăciun în stil rustic

În stilul de aranjare rustic, fața de masă lipsește și este înlocuită de șervete de bucătărie din bumbac ecologic. Lemnul, de la masa în sine și până la suporturile de farfurii și decorațiuni, este elementul principal. 

Vesela folosită în acest stil este albă, simplă, fără niciun fel de elemente decorative. În aceeași notă alegem și paharele: simple, de sticlă. Cele mai potrivite tacâmuri sunt cele aurii, în concordanță cu câteva suporturi de lumânări aurii.

Completează tabloul cu sfeșnice argintii de diferite forme, lumânări albe și foarte mult verde. Stilul rustic este despre simplitate și elemente naturale.

 

Aranjarea modernă

Un stil de aranjare modern este influențat de ceea ce a ajuns să însemne un lifestyle modern: neglijență, simplitate și rapiditate, toate văzute prin lentilele esteticii și ale bunului gust. Ceea ce altă dată era privit critic de doamnele stilate, astăzi este considerat la modă. Tot ce trebuie să faci este să scoți din dulap o față de masă albă, din bumbac, și să o așezi pe masă fără să-ți faci probleme că nu a fost călcată anterior. Avem mai multe elemente textile în acest stil de amenajare: poți folosi o bucată de material într-o nuanță de gri pe care s-o decorezi cu crenguțe de brad ca să creezi un punct de interes.

La fel, șervetele de masă pot fi decorate cu crenguțe de brad și legate împreună cu bandă aurie. Partea de decor este foarte simplă, alcătuită din câteva elemente naturale și sfeșnice aurii. Pentru aranjarea mesei de Crăciun în acest stil, alegem un set de farfurii albe cu formă modernă, pătrate, cu linii elegante. În aceeași linie alegem și paharele, simple, de sticlă, cu linii moderne. Ca și în celelalte două stiluri de aranjare, tacâmurile aurii sunt vedetele mesei. Ce ar fi un Crăciun reușit fără puțin auriu?