50 de trucuri esențiale în bucătărie (II)

Ți-au plăcut primele 15 trucuri în bucătărie? Descoperă și alte idei folositoare în bucătărie -->

 

16. Păstrează consistența pastelor- Împiedică restul de paste rămase de la cină să se întărească. Depozitează-le într-o pungă de plastic sigilată și congelează-le. Când vrei să le mănânci, aruncă pastele în apă clocotită pentru câteva momente pentru a le încălzi și a le reda consistența.

 

17. Salvează brânza rămasă- Poți congela brânza! După masă, pune resturile de brânză în ambalajul original, înfășoară-le bine în plastic și congelează-le. Decongelează-le în frigider cu o zi înainte de a le servi. Acest truc funcționează cel mai bine pentru brânzeturile moi cu conținut ridicat de grăsime.

 

18. Nu lăsa zahărul brun să se întărească- Dacă păstrezi zahărul brun în congelator acesta nu se va întări. Dacă deja ai zahăr brun care s-a întărit, îi poți reda textura inițială dacă îl videzi intr-o pungă împreună cu o felie de pâine proaspătă sau de măr- sau îl poți încălzi timp de 30 de secunde la cuptorul cu microunde, la putere mare.

 

19. Supa e prea sărată?- Nu există nimic mai frustrant decât să adaugi prea multă sare într-o supă sau o tocăniță în care ai investit mult timp și mulți bani pe ingrediente. Încearcă să adaugi felii crude de cartof sau măr pentru a absorbi sarea. Fierbe mâncarea la foc mic timp de 10 minute. Dacă supa este încă prea sărată, presară o lingură de zahăr. Dacă nici asta nu funcționează, un pic de oțet de mere ar putea fi de folos. În final, încearcă să diluezi cu puțină apă sau supă concentrată cu conținut scăzut de sare.

 

20. Scapă de grăsimea din supă- Nu te deznădăjdui dacă supa ta este prea grasă- se poate rezolva. Dacă ai timp, pune oala cu supă în congelator timp de 30 de minute, apoi îndepărtează grăsimea de deasupra și reîncălzește supa. Dacă supa trebuie să fie gata rapid, adaugă câteva cuburi de gheață și scoate-le imediat ce vezi că grăsimea începe să se lipească de ele. Sau încearcă să adaugi o frunză mare de salată în oală pentru a absorbi grăsimea care este în plus. Scoate frunza imediat ce aceasta devine flască.

 

21. Laptele ars- Dacă laptele dă în foc în timp ce îl fierbi și il arzi, adaugă un vârf de cuțit de sare pentru a atenua mirosul și gustul de ars.

 

22. Carnea ți se topește în gură- Pentru a frăgezi bucățile de carne, marinează-le în cel puțin una dintre următoarele- bere, oțet, suc de citrice, papaya, roșii sau ananas. Aceste lichide conțin enzime sau acizi care vor frăgezi carnea.

 

23. Frăgezește carnea- Dacă toate celelalte metode eșuează, frăgezește carnea dură făcând niște crestături pe suprafața bucății de carne cu o rolă pentru pizza. Pentru un rezultat sigur, crestează în sens invers fibrelor cărnii.

 

24. Salvează sosul de carne ars- Dacă arzi sosul și nu ai prea mult timp la dispoziție sau nu mai ai bază pentru a începe un sos nou, adaugă o linguriță de unt de arahide pentru fiecare cană de sos. Aceasta ar trebui să elimine gustul de arsură.

 

25. Taie porumbul mai ușor- Minimizează risipa și mizeria atunci când tai boabele de porumb de pe cocean, securizându-l în gaura unei tăvi de prăjitură Bundt. Când vei începe să tai boabele cu cuțitul acestea vor cădea în tavă.

 

26. Mai mult suc de citrice- Înainte să storci citricele, rulează-le cu mâna pe blatul de bucătărie pentru a elibera lichidul din porțiunile interioare.

 

27. Fructe coapte mai repede- Pentru ca fructele să ajung la maturitate peste noapte, pune-le într-o pungă de hârtie împreună cu un măr. Merele elimină gaz de etilenă care grăbește procesul de coacere al celorlalte fructe.

 

28. Scapă de mirosul recipientelor- Pentru că recipientele din plastic pentru alimente sunt poroase, de cele mai multe ori vor avea un miros neplăcut chiar și după spălare. Depozitează-le cu bucăți de ziar mototolite în interior pentru a absorbi mirosurile. Apoi clătește-le înainte să le folosești.

 

29. Rupe cu ușurință păsările în bucăți- Un truc din partea unui măcelar pentru a rupe păsările în bucăți: prima dată separă picioarele de restul corpului. Apoi separă pulpele de copănele. Rupe apoi aripile de restul corpului. Așază puiul cu pieptul în jos și taie de-a lungul fiecărei părți a coloanei vertebrale pentru a îndepărta șira spinării. La final, taie pieptul în două.

 

30. O doză sănătoasă de Omega 3- Pentru o doză sănătoasă de acizi grași- fără a cheltui o avere pe pește proaspăt, incorporează anșoa din conservă în preparatele tale. Încearcă să îi sotezi înainte în ulei de măsline și puțin usturoi și se vor contopi cu aroma uleiului de măsline. Sau cumpără pastă de anșoa și încorporeaz-o în sosuri și dressinguri.